Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatoru’ o tăiat porcu’
Florin Răchitan  - Duminica, 14 Februarie 2010

Mare sărbătoare a fost sâmbătă în partea cealaltă a graniţei, la Nagyecsed, unde localnicii i-au invitat pe sătenii din comuna înfrăţită, Berveni, la un Festival al Porcului, ajuns deja la cea de-a treia ediţie.

Delegaţia de măcelari şi socăciţe din Berveni a fost însoţită de senatorul UDMR Tiberiu Gunthner, care a dat şi el o mână de ajutor, mai ales la degustarea cârnaţilor şi a pălincii.


 

Festivalul a debutat cu un concurs de tăiat porci, la care au participat 11 echipe din zonă, iar juriul a avut misiunea de a urmări tehnicile de tăiere şi dezmembrare, precum şi modul de preparare şi gustul mâncărurilor tradiţionale care se fac cu această ocazie.

 

Echipa din Berveni s-a descurcat bine, dar a avut o concurenţă serioasă din partea gazdelor, aşa că s-au mulţumit doar cu premiul pentru cea mai bună varză călită, acesta fiind meritul socăciţelor.
 

 

După concurs, toată lumea s-a înfruptat din bunătăţile pregătite de echipele participante, iar petrecerea a ţinut până târziu în noapte, cu lăutari ţigani şi tot tacâmul.

1932 vizite
Distribuie pe